Valentijnscadeau op Valentijnsdag

We bezorgen ook op zondag 14 februari

Ieder jaar met Valentijn verrassen we onze (stille) geliefde. Wat is er nou mooier dan als verrassing een groot boeket bloemen laten bezorgen? Anoniem of met uw naam op een kaartje erbij; wat u wilt!

 Klik op deze afbeelding en ga naar de valentijnsartikelen in onze webshop.

P0832_05-06-10.JPG

Hoe Valentijnsdag uiteindelijk ook is ontstaan. 14 februari is in de loop der jaren omgedoopt tot de dag van de liefde en voor geliefden. Daarom nodigt de dag uit tot het betuigen van liefde en waarmee doet men dat beter dan met bloemen In onze online winkel hebben wij vanaf begin februari voor u een ruime keuze aan voorbeelden om te bestellen.

Verhalen die de ronde doen over het ontstaan van Valentijnsdag:

Het oude Rome

De oorsprong wordt vaak gezocht in het oude Rome. Daar was 14 februari de dag van de Romeinse godin Juno. Deze Juno was beschermheilige. Niet alleen van huwelijken, maar ook van vrouwen. Daarnaast was zij koning van alle goden en godinnen. Voor deze godin werd een festival georganiseerd. Op dit festival werd een soort loting gehouden. Daarmee werden jongens en meisjes samengebracht. Dit zou later Valentijn worden genoemd.

Priester Valentijn

Dan is er nog het verhaal over de Romeinse priester Valentijn. Soldaten in die tijd mochten niet trouwen. Valentijn zou toch huwelijken voor hen hebben voltrokken. Daarom werd hij gevangen genomen. Hij overleed in gevangenschap en werd op 14 februari begraven.

Genezing van blindheid

Een andere, christelijke priester zou iemand genezen hebben van blindheid. Deze priester zat gevangen en degene die hij genas was de dochter van de bewaker. Hij verrichtte dit wonder ondanks dat de bewaker hem martelde. Uiteindelijk werd hij op 14 februari onthoofd. Diezelfde ochtend zou hij de dochter een liefdesbrief hebben gestuurd. Die sloot hij af met 'jouw Valentijn'.

Vruchtbaarheidsfeest

Schijnbaar vierde de inwoners van Rome op 14 februari een vruchtbaarheidsfeest. Men vierde de liefde en de vruchtbaarheid. Wellicht ligt hierin de oorsprong van Valentijnsdag.