Bloemen op SECRETARESSEDAG

 

Bloemen zijn het meest gegeven cadeau op secretaressedag. Dat wil zeggen: als uw werkgever secretaressedag niet vergeet. Bijna de helft van de werkgevers blijkt secretaressedag namelijk te vergeten*. Zet de datum dus elk jaar tijdig in zijn / haar agenda! En vergeet uw werkgever secretaressedag alsnog? Regel dan zelf dat u een boeket bloemen…in vaas, met een doosje chocolade of een fles wijn erbij… krijgt. U bent niet de enige secretaresse die zelf zijn / haar secretaressedag bloemencadeau regelt; dat doet 24%* van de secretaressen!

Waarom secretaressedag?

Waarom is er een secretaressedag? Heden ten dagen is de dag er om stil te staan bij de toegevoegde waarden van secretaressen aan organisaties. Secretaressedag is voor werkgevers dan ook dé kans om hun assistent in het zonnetje te zetten.

Oorsprong secretaressedag

Aan de oorsprong van secretaressedag ligt een andere gedachte. Secretaressedag is in 1952 Amerika ontstaan onder de naam Secretary’s Day. Het werd in het leven geroepen door de president van de National Secretaries Association (Mary Barret) en de president van een dictafoonleverancier, genaamd C. King Woordbridge. Zij huurden reclamebureau Young & Rubicam in om een campagne op te zetten. Er was in 1952 namelijk een tekort aan mensen in de administratieve sector.

Secretaressedag begon als secretaresseweek

Secretaressedag begon in Amerika zelfs als secretaresseweek: de National Secretaries Week. Secretaressedag was een onderdeel van deze secretaresseweek. 4 juni 1952, een woensdag, was de eerste officiële secretaressedag. In Amerika wordt secretaressedag nog altijd op woensdag gehouden en wel in de laatste volle week van april. Het heet inmiddels Administrative Professionals Day.

Secretaressedag in Nederland mede dankzij Fleurop

Secretaressedag waaide in 1989 over naar Nederland en ontstond mede dankzij Fleurop. Op 20 april 1989 vond de eerste Nederlandse secretaressedag plaats. Het heette toen, net als in de Verenigde Staten, Secretary’s Day.

Deze eerste secretaressedag werd, naast Fleurop, geïnitieerd door Bloemenbureau Holland, Schoevers, Management Support Magazine en StarJob the secretary network. Sinds het ontstaan wordt secretaressedag gehouden op de derde donderdag in april. Bloemen blijven het meest gegeven presentje op secretaressedag .