Pasen - Het Paasfeest

Easter is coming! De paasboeketten   zijn er weer!

De tijd vliegt voorbij. Zondag 1 april (nee het is geen grap)   en maandag 2 april is het alweer Pasen. Daarom hebben we weer prachtige   paasboeketten samengesteld om de paastafel mee aan te kleden of gewoon om   iemand mee te verrassen. Een assortiment met echte paas- en voorjaarskleuren.   Bekijk een deel van de paasboeketten hieronder. Het gehele assortiment kun je   vinden in onze webshop

In de christelijke traditie is het Paasfeest te beschouwen als het belangrijkste feest van de hele kerkelijke kalender. Leuk feest, Kerstmis, maar het gaat er natuurlijk om dat Christus op Goede Vrijdag aan het kruis is gestorven voor de zonden van de mensheid, en vooral dat hij daarna weer uit de dood herrezen is, op zondag dus.

Dit belangrijke feest was het sluitstuk van een lange periode van veertig dagen, zondagen niet meegerekend, waarin die mensheid zich moest onthouden van vlees en zuivelproducten. In de moderne tijd is daar het genotsmiddel chocola bijgekomen, maar was boter juist wel toegestaan.

Omdat kippen, als het ze wordt gegund om volgens een natuurlijk bioritme te leven, in de winter geen eieren leggen maar als de dagen langer worden wel weer beginnen te leggen, ligt er aan het eind van de Vastentijd (op z'n vroegst 23 maart, op z'n laatst 25 april) toch wel een aardig stapeltje eieren te wachten op consumptie. En na anderhalve maand zonder één eitje op tafel, is het natuurlijk een genot om dan eindelijk weer naar hartenlust eieren te kunnen eten, of die nu van de kip komen of van chocola gemaakt zijn.

Bloemenhuis Duivenvoorden

Om het paasfeest te vieren hebben wij speciaal voor Pasen een heel assortiment paascreaties samengesteld . Bezoek hiervoor onze webshop.