flp.jpgfffp.jpgmps_sq.jpgmps_gap.jpgmps_eth.jpg

Een bewuste bedrijfsvoering.

Fair trade flowers, duurzaam en eerlijk zaken doen is een stukje bewustwording wat langzaam groeit bij de mensen en waar wij als Bloemenhuis Duivenvoorden ons steentje aan bij willen dragen door zoveel mogelijk fairtrade en duurzaamheid door te voeren binnen ons bedrijf.  Het is een groeiproces waar we zonder het te weten al jaren mee bezig waren .Het begon bij ons met de afvalstroom om deze goed te scheiden. Karton , plastic en groen gescheiden afvoeren. Gloeilampen verwisselen door led verlichting ( minder verbruik maar ook minder warmte) Zonnepanelen op het dak (20 stuks)Het verpakken van onze producten met zoveel mogelijk milieu afbreekbaar inpakpapier. De huidige bestelbus is een stuk milieu vriendelijker door de sterke vermindering van fijnstof uitstoot door ad blue te gebruiken naast de brandstof . etc.

Wat zijn eerlijke bloemen?

De teelt van bloemen verplaatst zich steeds meer naar Zuid Amerikaanse en Afrikaanse landen toe. Hier wordt nog vaak minder rekening gehouden met het milieu en het welzijn van de mensen die op de kwekerijen werken. Het kan ook anders en daarom zijn er organisaties en keurmerken in het leven geroepen die toezicht houden op het welzijn van de mensen en ons milieu.  (Zie enkele voorbeelden op de foto’s hierboven afgebeeld) Voor de werknemers in die Landen betekend het dat de richtlijnen van de internationale arbeidsorganisatie onderdeel zijn van hun arbeidsomstandigheden. Belangrijke aspecten zijn het betalen van een minimumloon en het garanderen van een gezonde werkomgeving zonder blootstelling aan schadelijke bestrijdingsmiddelen. Vanwege het grote aantal vrouwelijke medewerkers wordt van sociaal verantwoorde kwekers ook een actief beleid verwacht om seksueel misbruik uit te bannen en er wordt gewerkt aan huisvesting en persoonlijke ontwikkeling van werknemers.

Wij zijn als bedrijf aangemeld bij de organisatie van Fair Flowers Fair Plants en u kunt bij ons in de winkel de Fair trade producten herkennen aan een label of vraag ernaar bij onze medewerkers.

Ook kopen we zoveel mogelijk MPS gekweekte bloemen.

Waar geloven we in? • De MPS-Groep gelooft dat de tuinbouw bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven van mensen. • Door transparant en aantoonbaar duurzaam te werken, versterkt de tuinbouw haar eigen marktkansen. • De tuinbouw heeft de potentie en knowhow om met respect voor mens en natuur, milieuneutraal te werken en in de toekomst mogelijk zelfs natuurwaarde toe te voegen. Daarmee levert de sector een substantiële bijdrage aan wereldwijde verduurzaming. Wat doen we? • De MPS-Groep biedt een totaalpakket om kwaliteit en duurzaamheid transparant te maken en te meten. Hiervoor worden geavanceerde geautomatiseerde processen en innovatieve certificatieschema’s ontwikkeld. • MPS-ECAS voert onafhankelijke audits uit en kent voor de tuinbouw relevante certificaten toe op alle schakels binnen de keten. • MPS levert tools om processen te verbeteren, kosten te besparen en efficiënter te werken en zo een nog duurzamere bedrijfsvoering te creëren.