flp.jpgfffp.jpgmps_sq.jpgmps_gap.jpgmps_eth.jpg

Een bewuste bedrijfsvoering.

Fair trade flowers, duurzaam en eerlijk zaken doen is een stukje bewustwording wat langzaam groeit bij de mensen en waar wij als Bloemenhuis Duivenvoorden ons steentje aan bij willen dragen door zoveel mogelijk fairtrade  in ons assortiment te hebben en te werken aan duurzaamheid. Het is een groeiproces waar we zonder het te weten al jaren mee bezig waren .Het begon bij ons met de afvalstroom om deze goed te scheiden. Karton , plastic en groen gescheiden afvoeren. Gloeilampen verwisselen door led verlichting ( minder verbruik maar ook minder warmte) Zonnepanelen op het dak (20 stuks)Het verpakken van onze producten met zoveel mogelijk milieu afbreekbaar inpakpapier. De aankomende bestelbus zal een stuk milieu vriendelijker zijn etc.

Wat zijn eerlijke bloemen?

De teelt van bloemen verplaatst zich steeds meer naar Zuid Amerikaanse en Afrikaanse landen toe. Hier wordt nog vaak minder rekening gehouden met het milieu en het welzijn van de mensen die op de kwekerijen werken. Het kan ook anders en daarom zijn er organisaties en keurmerken in het leven geroepen die toezicht houden op het welzijn van de mensen en ons milieu.  (Zie enkele voorbeelden op de foto’s hierboven afgebeeld) Voor de werknemers in die Landen betekend het dat de richtlijnen van de internationale arbeidsorganisatie onderdeel zijn van hun arbeidsomstandigheden. Belangrijke aspecten zijn het betalen van een minimumloon en het garanderen van een gezonde werkomgeving zonder blootstelling aan schadelijke bestrijdingsmiddelen. Vanwege het grote aantal vrouwelijke medewerkers wordt van sociaal verantwoorde kwekers ook een actief beleid verwacht om seksueel misbruik uit te bannen en er wordt gewerkt aan huisvesting en persoonlijke ontwikkeling van werknemers.

Wij zijn als bedrijf aangemeld bij de organisatie van Fair Flowers Fair Plants en u kunt bij ons in de winkel de Fair trade producten herkennen aan een label of vraag ernaar bij onze medewerkers.